Kennismakings workshop

“Het belangrijkste onderdeel tijdens de training van paarden zijn de handen die de teugels vasthouden. Equus was mijn leraar, mijn vriend en mijn toevlucht; dat kan het ook voor u zijn.”

Monty Roberts


Er wordt bij deze workshop kennis gemaakt met de unieke eigenschap van het paard om het gedrag en de innerlijke gemoedstoestand van de mens te spiegelen. Soms is de persoon zich niet bewust van de non-verbale signalen, die door hem of haar worden uitgezonden. Tijdens een ‘normale’ coachingssessie zijn  vaak vele gesprekken nodig om mensen nieuwe inzichten te laten ervaren. Bij paardencoaching wordt dit proces sterk versneld, omdat een paard als ‘meestercoach’ niet oordelend spiegelt en een sfeer van veiligheid en vertrouwen creëert.

Tijdens de kennismakingsworkshop paardencoaching wordt ingegaan op dynamiek die speelt in de kudde, maar ook persoonlijk en binnen organisaties. Het paard en de kudde dienen hierbij als spiegel en als metafoor voor verschillende thema’s. Bijvoorbeeld leiderschapsvraagstukken, succesfactoren bij organisatieverandering en persoonlijke coaching. Inzicht en (h)erkenning hiervan biedt ruimte om beter in je eigen kracht te komen en hiernaar te handelen. 

De kennismakingsworkshops worden verzorgd in samenwerking met Gaudia Orebor - Galama, http://www.paardenbloemen.nl© 2008 EQUUS Coaching. webdesign by: 24orange zoekmachine optimalisatie
home | sitemap | contact