Ervaringen   en (Be)spiegelingen 

“Ik vond het een geweldige ervaring! Ik wist niet dat na al die jaren dat ik
 paarden van alles en nog wat heb geleerd…….  ik over mij zelf nog veel meer
 van hen kon leren!”
 
 Marjan

 “Nooit verwacht dat een paard je zoveel kan vertellen. Paardencoaching is een
 onverwachte, warme en interessante manier van inzicht krijgen in jezelf.”


 
 Sanne

 “Ik heb het idee dat het slechts het begin is en dat zo’n sessie langer zou kunnen  duren  of nog een aantal sessies langer zou kunnen duren. M.a.w. ik zag het meer  als een start en kennismaking met het hele proces.
 Ik ben zeker wijzer geworden en als laatste bijzondere ervaring wil ik nog vermelden  dat door 2 nekhernia’s ik al een tijd niet soepel heb kunnen inparkeren, maar dat dit  bij thuiskomst na de sessie (waarbij ik op het laatst door de ring liep met mijn hoofd  en nek tegen Bas aan) ik voor het eerst sinds weken weer heel makkelijk indraaide  met mijn auto. En dat alleen vond ik een klein wondertje.”
 
Cokkie

"Door de sessie met Bas heb ik minder angst voor paarden. Demonstrerend was de confrontatie met zijn achterkant naar mij toegericht. Het raakte me hoe hij gevoelens, die ik niet meteen in mezelf opmerkte, feilloos wist te spiegelen en daarop reageerde. Kortom een bijzondere ontmoeting ook door de bijzondere begeleiding van de coach."

Mariétte


" De paarden hebben me laten zien dat antwoorden op vragen overal om je heen te zien zijn en dat zij, vanuit verbinding met het geheel, daar een prachtge rol in spelen. Zij geven hun boodschap op een heel natuurlijke wijze en laten het bij jou of je bereid bent te luisteren / deze in je hart of ziel te ontvangen."

Joset

"Paardencoaching is voor mij als paardenliefhebber een mooie manier om interactief met paarden bezig te zijn en te ontdekken wat het paard over mijzelf kan vertellen."

T.E.


"Ik was enorm gefascineerd door het meervoudige-bewustzijn-in het-nu; het paard is op hetzelfde moment bezig met zijn eigen ding (bijv. ik wil naar mijn vriendjes toe) en op hetzelfde moment met jou en jouw probleem en vraagstelling en vervolgens ook nog met de systemische context en interacties van 'allen' die op dat moment in de bak aanwezig zijn. Ik heb zelfs ervaren dat mijn gedachten werden gelezen, doordat er daarop door het paard loepzuiver en vanuit wijsheid werd gereageerd. Nota bene op een moment dat ik niet eens de coachee-rol had."

Een fascinerende, leerzame en ontroerende ervaring!"

Rob

"Het was voor mij een dag vol cadeautjes. Door contact te maken met de paarden, onder jullie professionele begeleiding, kwam ik volledig in het nu en in contact met mezelf en het paard, waardoor ik het moment intens ervaarde. De verbinding die ik voelde met Bas was heel warm en gaf me veel vertrouwen. Het meest bijzondere was dat Bas heel bewust naar mij toe kwam en mij uit de groep koos om te coachen. Bas was een liefdevolle en geduldige meester in het spiegelen, die mij heel snel bracht bij diepere lagen in mijzelf. Het voelt aan alsof er wat ijs gesmolten is, waarvan ik niet eens wist dat het er was."

Marleen

"Heerlijke dag buiten in een éénmalig samengestelde 'kudde' van zeer diverse individuen die erg bereid waren iets over zichzelf los te laten en los te laten maken door Bas en Mac, ondertiteld door Carla en Gaudia. Wat bijZONder!"

Jiske

"Tijdens de workshop heb ik op een bijzondere wijze (opnieuw) kennisgemaakt met de grote wijsheid van het paard. Het is voor mij duidelijk geworden dat dit prachtige dier mijn spirituele leider zal zijn tijdens mijn verdere zoektocht in het leven."

Evelien

"Nog niet eerder zo fysiek en woordenloos ervaren wat het betekent om ondersteuning te durven toelaten. Daardoor heb ik nu een 'geleefd' beeld voor mijn verdere reis op relatiegebied."

Els

"Het paard is een meester in het opmerken van kleine signalen, van zijn omgeving en van de kudde. De mens (die veel grover is afgesteld) kan van deze eigenschap gebruik maken (of beter gezegd genieten) door het paard als spiegel voor de ziel toe te laten. In deze bijzondere workshop wordt het paard  ingezet om onbewuste gevoelens van de cursisten naar boven te halen. Het paard kan je door zijn aanwijzingen, wijzen op onbewuste emoties en de begeleiders (de gidsen) helpen vervolgens om het paardengedrag op de juiste manier te interpreteren. Ook wordt de cursusgroep in posities gezet door het paard, waardoor het systeem  (n.a.v. de coachingsvraag die gesteld is), helder wordt. Het is ongelofelijk dat het paard zo goed aanvoelt en ook handelt vanuit deze specifieke wijsheid. Ik was zeer onder de indruk. Een echte aanrader."

Annelies

"Wat een geweldige ervaring, ik ben er nog steeds mee bezig, om vooral te bedenken wat dit nu voor mij betekend heeft, maar het is net als met dromen - je moet er niet heel bewust mee bezig zijn, of het antwoord NU willen weten, want dan ontglipt het je. Paarden, oerkracht, maar vooral ook 'oerliefde', onvoorwaardelijk (zoals wij die zelf ook hebben ervaren van onze moeder en/of vader. Het geeft een gevoel van waarachtigheid. DIT telt in het leven, de rest is bijzaak. Het doet veel dingen met mij. Terug naar vroeger naar het kindzijn. Niet het gevoel een paard te beheersen, maar het gevoel dat je met veel geduld en liefde samen iets kunt bereiken. Het verlies van dat gevoel deed mij huilen. Terug naar 'af' het meest basale gevoel in de wereld."

Vera

"Het is buitengewoon interessant en leerzaam om het gedrag van dieren (met name dat van paarden) te spiegelen aan je eigen gedrag. Daarvan valt te leren, ook en vooral in het kader van management. Je leert hierbij om te gaan met emotioneel en rationeel gedrag. Je leert afwachten en te reageren op het juiste moment. Opmerkelijk is dat het gedrag van paarden soms zo functioneel is, zo duidelijk en zo 'menselijk'. Enerzijds biedt het omgaan met paarden een zekere mate van rust, maar ook leert het paard je te vertrouwenen in te zien waar het op de 'werkvloer' mis kan gaan. Een dag als deze geeft aan hoe dicht het dier bij de mens staat en hoe je de verworven ervaring kunt hanteren in het dagelijks leven, ook op het terrein van menselijke/managementverhoudingen. Ik raad dit een ieder aan!

Robert

"Hoe heb ik deze dag ervaren en vooral wat heeft de dag me gegeven? Het was een buitengewoon mooie ervaring. Bas (het coachpaard) heeft me laten zien dat er meer is in het leven dan alleen maar actie, prestatie en doelgericht werken. Er bestaat namelijk zoiets als rust, stilstaan, bezinning en even geen prestatie en actie. Ik wilde tijdens de opdrachten Bas meteen meekrijgen, rennen met hem en uiteraard dacht ik hem te enthousiasmeren door voor hem te staan met open armen en veel te praten. En dat was dus fout, want Bas zette geen stap vooruit. Pas nadat ik niets meer deed, alleen maar stilstond en niets meer zei, werd ik met Bas één geheel en kwam Bas van zijn plekje en keek me meerdere malen aan. Bas spiegelde mijn grootste behoefte op dat moment en zette me letterlijk en figuurlijk op mijn plek. Bas maakte mij bewust van de rustmomenten, die zeker een extravert persoon als ik nodig heb om beter in balans te zijn. Zoek de rust, sta stil en ga daarvanuit naar actie, dat is dus mijn uitdaging na deze bijzondere dag.

Elisabeth

"Enkele weken geleden heb ik de kennismakingsworkshop gevolgd. Ik wilde jullie nog laten weten dat ik een bijzondere ervaring heb gehad waar ik nog bijna dagelijks aan terugdenk.
Het maakt ook dat mijn bewondering voor deze prachtige, fijngevoelige dieren weer omvangrijker is geworden."

Jacqueline

"Verbazingwekkend hoe direct een paard je laat zien in welke vormen van contact maken je goed en minder goed bent."

Roel

"Een inspirerende workshop waarin ik door het nauwe contact met dier en natuur tot verhelderende inzichten ben gekomen. Zeer effectief!"

Gwendel

"Een paardencoaching om nooit meer te vergeten en die je aan het nadenken zet. Ik ben op de goede weg bezig, met hulp van de sessie die ik nu gehad heb. Dank je wel daarvoor, het was magisch mag ik wel zeggen."

Wendy

"Bas heeft iets in mij losgemaakt, mijn zintuigen op scherp gezet. Misschien zelfs al een deel van mijn muur afgebroken. Waar ik normaal de leuke dingen aan me voorbij laat gaan door met 101 andere dingen bezig te zijn, geniet ik nu intens van elk moment."

Marina

"Het was een ervaring op zielsniveau. Wat er gebeurde had ik niet verwacht en het heeft me inzichten gegeven in mezelf en in mijn paard. De energetische uitwisseling kon ik dus zien aan mijn paard en ervaren in mijzelf. Dat ik zo open was, heeft mij verbaasd, want ik sluit me er meestal voor af. nu gebeurde het gewoon."

Marjolein

Een zeer bijzondere, geweldige en ook overweldigende ervaring! Omdat het paard jouw innerlijks emotionele toestand ter plekke rechtstreeks weergeeft word je onmiddellijk met je diepste gevoelens geconfronteerd. Bij mij persoonlijk blijkt alleen praten over bepaalde trauma's uit het verleden niet voldoende te zijn om ze los te kunnen laten. Door gevoelens te rationaliseren kun je ze ook bagatelliseren doordat je jezelf wijsmaakt dat het niet zo erg was, om de pijn ervan niet zo hevig te hoeven voelen (pijn is immers onaangenaam, daar zijn we vaak bang voor). Het paard liet me zien wat mijn ware gevoelens zijn en maakte me door zijn gedrag/reacties duidelijk hoe ik verdriet, pijn en frustratie kon laten varen. Ik heb best veel ervaring met paarden, maar dit was de eerste keer dat ik zo'n diepgaande interactie tussen mens en paar heb ervaren op zo'n diep gevoelsmatig niveau. Het was een verrassing voor me te ondervinden hoeveel troost en liefde een paard kan geven op het moment dat je je ziel aan hem blootgeeft.

Mariska

"Het in alle rust en stilte (in de kou) buiten in de natuur zijn, voelde heerlijk. (Alleen) samen in 'de ring' met Mac Callan (in gevecht met mezelf!). Hij liet me zien dat ik behoefte heb aan ruimte om me heen om vervolgens later samen een rondje te lopen. Ik mocht leunen tegen hem (terwijl ik bang was dat hij van me weg zou lopen). Mac Callan was een warme en stevige steun in mijn rug. Een veilig gevoel van onvoorwaardelijke liefde overviel me......Mijn angst voor paarden maakte plaats voor vertrouwen in deze machtig mooie dieren."

Cynthia© 2008 EQUUS Coaching. webdesign by: 24orange zoekmachine optimalisatie
home | sitemap | contact