De coaches


Carla van Viegen

Als een rode draad in mijn leven lopen de samenwerking met dieren, specifiek paarden en de ‘drive’ om mensen te helpen in hun ontwikkeling en plezier in het leven. En de inzet voor dieren om met hen samen te leven vanuit respect voor hun eigenwaarde en eigen karakter en aard.
Door mijn jarenlange intensieve samenwerking tussen mens en paard als bereden politieruiter en de training van vele jonge politiepaarden heb ik zeer waardevolle ervaringen opgedaan. Ook was er de wens om echt in verbinding te komen met deze dieren en hen te leren begrijpen.
Vele jaren heb ik leiding gegeven bij de politie en andere non-profit organisaties vanuit de wil om 'liefdevol, authentiek en verbindend leiderschap’ te ontwikkelen. Daarnaast is er de voortdurende zoektocht naar wijsheid en nieuwe inzichten. Dit is een boeiend en verrijkend leerproces. Deze ervaringen en inzichten kunnen bij uitstek worden ingezet bij paardencoaching.

Diverse opleidingen, basisinstructeur ORUN, maar ook veterinaire en gedragsopleidingen, HBO opleiding Management en een afgeronde universitaire opleiding arbeids- en organisatiepsychologie hebben bijgedragen aan een brede visie op mens- en organisatieontwikkeling en de ontdekkingsreis naar duurzame ontwikkeling van mensen en organisaties.
Van daaruit heb ik mij ontwikkeld als coach en trainer van duurzame leiderschapsontwikkeling tot ik de opleiding systemische paardencoaching heb gedaan bij Bureau Wind. Ondanks mijn jarenlange ervaring met paarden heeft dit bij mij tot nieuwe inzichten geleid en ‘moest’ ik gewoon hierin verder en ben ik gecertificeerd paardencoach.
Het resultaat is nu mijn eigen paardencoachingsbedrijf, waar ik mij met veel liefde en toewijding voor inzet. De combinatie van samenwerking tussen mens en dier en het leren van het paard is uniek, brengt mij nog steeds in verwondering en maakt me stil. En ook dankbaarheid voor de unieke gave die het paard te bieden heeft.
 
“Het mooiste wat we kunnen ervaren is het mysterieuze. Het is de bron van alle kunst en wetenschap. Degene wie emotie vreemd is, die niet kan stilhouden uit verwondering en die niet in vervoering kan raken, is zo goed als dood: zijn ogen zijn gesloten”

Albert Einstein

De werkelijke coaches:

Bas


Bas is een 31- jarige ruin (gecastreerde hengst), die meer dan 11 jaar dienst heeft gedaan als politiepaard, waarvan 9 jaar met mij samen. Hij heeft zich zijn leven lang belangrijk gevoeld. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd wil hij dat nog steeds. Hij pakt zijn nieuwe taak als coach met veel gevoel en inzet op. Qua paardenpersoonlijkheid is Bas erg bescheiden en bereid om veel te geven. In tegenstelling tot Cooper is Bas subtieler in zijn signalen, die hij terug geeft. Een geweldige ervaring om kennis te maken met dit paard en te delen in zijn wijsheid als leermeester. Cooper is een jonge zesjarige ruin die open in het leven staat en geïnteresseerd is in mensen. Hij is een expressief paard, dat duidelijke signalen geeft aan ons mensen. Hij verkent graag wat zijn grens is. Hij kan zowel heel zacht al vrolijk en uitdagend zijn. Maak kennis met dit bijzondere paard.

© 2008 EQUUS Coaching. webdesign by: 24orange zoekmachine optimalisatie
home | sitemap | contact